Eén centraal platform stuurt de productielijn aan. Het kan vanop elke pc op een intuïtieve manier worden bediend. Dankzij die software kan het bedrijf de snelheid van de productie opdrijven, voor een andere receptuur automatisch de lijn aanpassen en bufferen als dat nodig is. Er werden door Innomatic ook een UPS en redudantiemodules voorzien.

Dely’s kwaliteitsverantwoordelijke volgt de machines op via de rapporten die op vaste tijdstippen worden gemaakt, op basis van informatie van de master-PLC die naar de server wordt gestuurd. Op die manier kunnen de temperatuur, de vorm en het gewicht gemonitord worden. Controle op de vorm en de oriëntatie van de wafeltjes gebeurt met 3 Vision-camera’s. Die checken ook voortdurend de datum op de verpakking en het lotnummer.

Gezien de grote groei van het bedrijf was het belangrijk dat de kasten modulair zijn. Er is dus al van in het eerste ontwerp rekening gehouden met toekomstige uitbreidingen.

De gepassioneerde zaakvoerders van Dely zijn tevreden, want dankzij dit automatiseringsproject kunnen ze méér wafels produceren, met minder personeel.

www.dely.be