Innomatic maakte eerst een automatisatieplan op. Het plaatste een elektrische aansturing voor volautomatische kleppen en controles en voorzag de installatie van sensoren om de druk, het debiet en de temperatuur onder controle te houden. Dankzij human-machine interfaces kunnen de zaakvoerders alle data monitoren

Wat was de vraag?

Het brouwproces van Brasserie de Meaux automatiseren, met respect voor de artisanale traditie van het bedrijf.

Dit deed Innomatic

Een elektrische aansturing van alle actuatoren voorzien met grote aandacht voor het monitoren van sensoren, om zo aandacht en controle te scheppen over het artisanale brouwproces.

 De voordelen van het nieuwe systeem

  • De installatie houdt de druk, het debiet en de temperatuur onder controle.
  • De zaakvoerders kunnen alle data in één oogopslag monitoren.
  • Het brouwproces werd betrouwbaarder.
  • De kwaliteit van het eindproduct is gegarandeerd.

 Het eindresultaat

Ludivine en Sébastien klinken op de geslaagde samenwerking. “Manueel het brouwproces aansturen is artisanaal tot en met. Maar je hebt de constante kwaliteit van je brouwsel niet in de hand. Dat lukt veel beter dankzij de automatisatie”, klinkt het.