Uitdaging van de klant

 Mr Mallo is een van de grootste marshmellowproducenten in Europa. Onder het motto ‘meten is weten’ wou het realtime dashboards voorzien op de werkvloer en automatische rapporten genereren voor het management. Daarmee kan de directie de prestaties van de verschillende sites op een eenduidige manier vergelijken en optimaliseren.

 

De oplossing

Innomatic en Ikologik koppelden de productielijnen met het ERP-systeem van Mr Mallo. Dankzij die ingreep kunnen de lijnen automatisch worden ingesteld, zonder manuele tussenkomst van een operator. Dat kost minder tijd en bovendien kunnen er minder fouten gebeuren.

Die integratie maakte ook realtime dashboards mogelijk die op de werkvloer de orderinformatie uit het ERP weergeven: aan welk order wordt er nu gewerkt, hoeveel producten moeten er voor dit order nog geproduceerd worden, wat is de verwachte eindtijd, … De terugkoppeling van de gegevens over afgewerkte orders faciliteert het administratieve werk achteraf. Nacalculatie, offertes maken en orders vergelijken gaat een stuk vlotter als je alle info met één muisklik terugvindt.

Het voorzien van realtime informatie was voor het bedrijf een grote stap vooruit, maar voor het management gingen Innomatic en Ikologik nog verder. Elke week wordt er voor hen automatisch een rapport gegenereerd over de capaciteit en het rendement van elke productielijn en -vestiging. Alle informatie is beschikbaar in een app, die de directie gelijk waar en wanneer kan bekijken. Het benchmarken van de prestaties van de verschillende plants levert interessante inzichten op om bepaalde productielijnen bij te sturen.